fredag 30 april 2010

Planering


Team Jansson ska ta tag i sig själva och hasa sig ner till Simrishamn nästa vecka. Trolling suget är kraftigt efter alla positiva rapporter om blanka laxar som simmar i stora stim och nappar hej vilt på allt med krok.Man kan ju inte misslyckas.Men man har ju varit med förut och vet att i slutänden sitter man där och undrar om sjön är död,men nu känns det ialla fall himla gött.Men vad i hela friden nappar dom blanka på nu för tiden då??? Duger dom gamla grejerna eller ska man köpa det senaste. Det var ju trots allt några år sedan man var nere sist och ibland undrar man om inte laxarna byter smak. Dom gamla Ismo qwackarna får nog tusan duga i år åxå efter lite krok byten och putsning.

söndag 25 april 2010


Vertikalfisket idag gick väl inte så bra det heller men med strålande solsken och nästan sommar värme på slutet kunde vi inte annat än å njuta.Jag började stenhårt med en fin abborre på 7hg för att sedan inte ha ett napp på flera timmar. Strax före hemdax får jag en fin gädda så jag ska inte klaga.Nu väntar en vecka med lite trädgårdsarbete och annat smått o gott så får vi se vad som händer nästa helg.

lördag 24 april 2010


Havsörings fisket idag blev ingen riktig höjdare om man inte var havsöring vill säga.Själv lyckades jag bara få en firre att gå upp och titta på flugan. Jimmy fick en mager fisk och hade två napp till.Vi skyllde för lite vatten i havet.I morgon provar vi gösarna i Bolmen.

fredag 23 april 2010

Fiskehelg.

Petra har tagit med sig barnen till Nässjö över helgen så nu blir det en seriös fiskehelg. Det börjar med havsöringsfiske i Varbergs trakten i morgon och avslutas förhoppningsvis med vertikalfiske på Bolmen under söndagen. Jimmy är riktigt på hugget men oroar sig för att ryggen inte ska klara allt drillande.

söndag 18 april 2010

Vertikal premiär.


Följde med Jimmy till Grytteredssjön på eftermiddagen efter mycket beslutsamhet ångest.Solen sken men det var väl också det enda positiva.Inte en enda riktig fisk kontakt trots att det mesta i lådan provades. Det får nog bli havsörings fiske ett tag till.

söndag 11 april 2010

Solsken







Har haft en kanon helg på tjörn. Öringarna var lite tröga på lördagen,trots detta fick Mathias en lite för liten när han bytte draget mot kastdobb och en borstmask imitation.Under söndagen var det många öringar som var framme och bet stenhårt i flugan utan att fastna, jag lyckades dock landa en så att jag inte blev sämst.



fredag 9 april 2010

Motionera öringar.


Petra ska jobba hela helgen så jag tar grabbarna och åker upp till stugan på Tjörn för att motionera havsöringarna i Stigfjorden. Vi tar lilla båten,lilla motorn,lilla grillen, stora hamburgare och hoppas på många strandhugg och gott väder.

torsdag 8 april 2010

Vedhugging.




Hade tänkt att täcka av båten idag mellan vedhuggningen och allt annat som ska göras.Vinden har gjort tappra försök att hjälpa till den sista tiden men i år har jag lyckats hålla preseningen på plats hela vintern. Jimmy och Tony är ute på Tranemosjön med vertikalspöna i högsta hugg. Det ska bli spännande och se hur det går. Nu börjar det regna så det får nog bli till att vila sig iform i soffan med lite sommar bilder istället för båtavtäckning.

torsdag 1 april 2010

Flugbindning.


Det gick inget vidare för kompisarna som jagade öring igår.Inga napp trots att flera platser provades.Själv vilar jag mig iform med bland annat lite flugbinding.Måns har sina egna ideer om hur en bra havsöringsfluga ska se ut.Här en Magnus tippet tail.Jag kan kanske få låna den någon gång.

Sketans elände.

Var hos naprapaten i tisdags för att fixa en ond nacke.Han sa att det kan ömma ett par dagar. Det känns klart mer än ömt så jag får försöka att vila mig i form någon dag. Jimmy,Tony och Peter började vid Viskans mynning utan resultat fortsatte sedan ut till Äspevik för att prova lyckan.