söndag 26 september 2010




Det var blåsigt idag men fisket var helt ok.Jag fick ett kanon hugg efter 10 min och ett fruktansvärt svart lax monster tog min fluga i min lilla öringvik.Efter massor med hopp och ilskna rusningar kastade han sig rakt emot mig tvärvände och sprang på stjärten tills han sprängde tafsen.När jag tårögd och skakande knöt på en ny fluga är jag helt säker på att jag hörde ett hemskt morrande utifrån viken. Första kastet drar det i igen och nu hugger det en lax till som följer med hela vägen. Den är 60cm och lite färgad.Jag missar sedan 3 fiskar innan jag får en fin öring på 50cm.Jag fiskade med kastdobb och en GP som jag tycker är helt oslagbar nu på hösten.Som perfekt avslutning stannade jag till hos mina goda vänner Bernt och Mary-Ann som bjöd på fläskfile med ny plockade kantareller.Vilken härlig dag.

torsdag 23 september 2010


Kunde inte hålla mig borta från sjön i dag heller. Det blev 2 korta timmar på Grytteredssjön.Nästan direkt på nersläpp högg en ilsken 66cm gös stenhårt på relax jiggen.Jag trodde jag skulle få ett riktigt kanon fiske men hade sedan bara ett par försiktiga naffsande.Gösen fick simma hem igen.

tisdag 21 september 2010

En snabbis.


Jag tog en snabbis till Grytteredssjön mellan jobbet och ett föräldramöte och fick till en o en halv timmes VJ fiske. Lite stressigt men hellre lite fiske än inget alls. Jag tappade 3st direkt sedan var det i stort sett dött tills det i sista minuten bet i en fin gös på 2,5 kg som var 63cm lång. Det var länge sedan jag fick en hyfsad fisk så den fick följa med hem till grytan. I helgen blir det Havsörings fiske i bohuslän. Det ska bli riktigt trevligt.

lördag 18 september 2010







Började dagen med barnen på Tropikhuset i Borås vilket var spännande och skrämmande med massor med ludna spindlar,hemska ormar och läskiga skorpinoner.Hua mej. Eftermiddagen var trevligare med lite gösfiske på Grytteredssjön.Jimmy utklassade mig igen med 9 mot 3.Bra fiskat som vanligt.Inga stora men kul ändå.

söndag 12 september 2010


Det blev några timmars fiske med Jimmy i Holsjön i strilande regn.Väldigt lite fisk på lodet trots att vi provade flera fina ställen.Jimmy utklassade mig genom att fånga två st mini gösar mot min en st mini gös.Den sjön får nog vila nu för den har inte imponerat på mig.

söndag 5 september 2010

Grytteredssjön.



Det blev en fin morgon på Grytteredssjön dock utan fisk.Två tuggade mörtar på flötestrolling var allt.Efter fönster putsning på eftermiddagen åkte jag och Måns för att meta mört och löja i ån en timme.Måns fick tjugefjorton st och jag hade fullt upp att kroka av och sätta på ny maggot. Nu blir det nog lugnt i veckan och koncentrera sig på nya jobbet.

lördag 4 september 2010


Det blev lite mörtmete i eftermiddag. Vart jag hamnar i morgon vet jag inte men det står mellan Åsunden och Grytteredssjön. Elmotorn är kaputt så det blir antingen cresenten med 50 hästar eller den lilla fula och åror,ut ska jag ialla fall. Dagsformen får avgöra.

fredag 3 september 2010

Laganlax.




Näst sista dagen på gamla jobbet tog jag ledigt och åkte på fisketur med kompisen Peter Eriksson. Vi drog till Laholm och fick uppleva ett för oss nytt fiske. Efter en kall och lugn morgon på sträckan Gröningen började det att nappa och jag fick två st laxar vid tio tiden på spinnfluga. Stämningen på å kanten var hög och alla var mycket trevliga. Ett särskilt tack till "Håvmästaren"Göran för servicen med håvning och ihjälbankning.Tyvärr blev det lite för trångt så vi åkte ner till Halmstadshålan och fiskade eftermiddagen. Även där många trevliga medfiskare som gärna delade med sig av sina erfarenheter. Om ni åker dit så parkera inte på någon gräsmatta,det kostar 300 spänn.